Kontingent til LO avdelinger – lokalitet.

På siste styremøte i fjor på Stranda kom det opp spørsmål om hva som bestemmer til hvilken avdeling av LO kontingenten skal betales – er det arbeidsplassens adresse eller arbeidstakers adresse eller foreningens adresse?

Siden det var ulike syn på dette sendte jeg (kasserer for LO i Ålesund og Omegn) et spørsmål til Ruth Tautra på LO i Møre og Romsdal om dette.

Og dette er hennes svar:

Jeg hadde min siste arbeidsdag 18. 12.(2015)

Når det gjelder medlemmer som jobber i andre kommuner så tilhører de den fagforeningen på stedet de  jobber. Når det gjelder storavdelinger, som har medlemmer i alle lokalorg er det hjemmeadressen som teller. Kan nevne Handel og Kontor, FO, Norsk Arbeidsmandsfb. NTL Skatt osv. Vi er selvfølgelig avhengig av at vi får oversikt fra disse om hvor mange medlemmer som hører til i de forskjellige lokalorg. Vi har fått nytt system for medlemsoversikt. Ganske nylig. Det har ikke hatt tilgang til da det  nettopp er tatt i bruk. Den som tatt over etter meg er Lisbeth Rød.

Mail: Lisbeth rod@lo no. God jul!!

Håper dette hjelper litt på oppklaring av dette; det er tydeligvis to regler her.
LO i Ålesund og Omegn får jo kontingent inndirekte fra foreninger og forbund og noe fra LO i Møre og Romsdal (fylkesvise foreninger).
Vi får en oversikt hvert år fra LO i Møre og Romsdal som er basert på oppgaver de får fra foreningene.

Dette innlegget ble publisert i Annet. Bokmerk permalenken.